Czerwona cebula z octem balsamicznym

Czerwona cebula z octem balsamicznym

Cebula czerwona z octem balsamicznym, doskonała na przykład do serowych wariacji…

 

Potrzebne będą:

  • 2 czerwone cebule
  • 2 łyżki brązowego cukru
  • 2 łyżki octu  balsamicznego
  • 1-2 łyżki masła

Obieram i kroję cebule. Wrzucam na patelnie z roztopionym masłem.

Po 2-3 minutach dodaję ciemny cukier i duszę do miękkości. Na koniec dodaję ok. 2 łyżek octu balsamicznego i duszę jeszcze 1-2 minuty.

Czerwona cebula z octem balsamicznym

 

A wykorzystuję do np. krakersów z serem:

 

Lub do ciasta francuskiego z kozim serem:

Po upieczeniu:

Na zdjęciu powyżej również ciastka francuskie ze szpinakiem i kozim serem oraz  ciastka francuskie z wypełnieniem pieczarkowo-serowo-pietruszkowym ;-)

 

Lub do niby-pizzy na cieście francuskim:

Smacznego :)

Podoba Ci się? Podaj dalej...
Email this to someonePrint this pageShare on Facebook0Share on Google+0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0

 

 

Zobacz też: