Kurczak z cytryną i tymiankiem

Kurczak z cytryna i tymiankiem

Kurczak z cytryną i tymiankiem, szybki i smaczny przepis na obiad, łatwy w przygotowaniu i szalenie aromatyczny. Serdecznie zapraszam, z pewnością przepis będzie przydatny, zwłaszcza w sytuacjach awaryjnych, gdzie oprócz kurczaka i przypraw nie mamy nic innego…

Kurczak z cytryną i tymiankiem

Składniki:

  • 4 udka kurczaka lub 8 podudzi
  • cytryna
  • tymianek
  • sól, pieprz,  chilli, oliwa

Przygotowanie:

Udka umyć i osuszyć.  Włożyć do żaroodpornego naczynia.

Kurczak z cytryna i tymiankiem

Oprószyć  solą, pieprzem,  chilli, tymiankiem, startą skórką z cytryny i skropić sokiem z cytryny oraz oliwą. Wstawić do nagrzanego piekarnika (ok. 160 stopni) i piec około 1,5 godziny aż kurczak będzie miękki…

Kurczak z cytryna i tymiankiem

 Smacznego 🙂

Print Friendly
Podoba Ci się? Podaj dalej...
Email this to someonePrint this pageShare on Facebook0Share on Google+0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0

 

 

Zobacz też: