Łosoś w sosie koperkowym (posypce koperkowo-cytrynowej)

Łosoś w sosie koperkowym

Przygotowanie łososia na obiad jest wyjątkowo proste… Praktycznie jest pyszny ze wszystkim i tak właściwie czym prostszy przepis tym lepiej. Tym razem postanowiłam spróbować co wyjdzie z połączenia kilku prostych składników… i udało się! Oto łosoś w sosie koperkowym, a właściwie w posypce koperkowo-cytrynowej… :)

Łosoś w sosie koperkowym – składniki:

  • 2 kawałki łososia
  • otarta skórka z 1 cytryny
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 2 łyżki posiekanego koperku ( ja korzystałam z mrożonego)
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • pieprz, sok z cytryny

 

Łososia po umyciu i osuszeniu układam do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego. Skrapiam sokiem z cytryny i oprószam pieprzem. Smaruję jogurtem.

Łosoś w posypce cytrynowo-koperkowej

Bułkę, koperek, skórkę cytrynową i pieprz mieszam i posypuję łososia.

Łosoś w sosie koperkowym

Łosoś w sosie koperkowym

Piekę ok 30 min w temp. 170 stopni.

Łosoś w sosie koperkowym

 

Smacznego :)

Podoba Ci się? Podaj dalej...
Email this to someonePrint this pageShare on Facebook0Share on Google+0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0

 

 

Zobacz też: