Łosoś z pesto i orzeszkami piniowymi

Łosoś z pesto i orzeszkami piniowymi

I znów łosoś – delikatna, zdrowa i przepyszna ryba. Szybki przepis, polecam zwłaszcza gdy nie mamy zbyt dużo czasu na przygotowanie wyszukanego sosu…

Przepis na łososia z pesto i orzeszkami piniowymi

Potrzebujemy:

  • 2 kawałki łososia
  • pesto zielone
  • orzeszki piniowe
  • sok z cytryny
  • pieprz
  • oliwa do wysmarowania naczynia

 

Łososia umytego i osuszonego skrapiam cytryną, doprawiam pieprzem, smaruję pesto a na wierzch sypię orzeszki piniowe. Wkładam do piekarnika nagrzanego do ok. 180 stopni na 20-25 minut.

Łosoś z pesto i orzeszkami piniowymi

Smacznego :)

Łosoś z pesto i orzeszkami piniowymi

Podoba Ci się? Podaj dalej...
Email this to someonePrint this pageShare on Facebook0Share on Google+0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0

 

 

Zobacz też: