Łosoś z pesto i orzeszkami piniowymi
I znów łosoś – delikatna, zdrowa i przepyszna ryba. Szybki przepis, polecam zwłaszcza gdy nie mamy zbyt dużo czasu na przygotowanie wyszukanego sosu…
Przepis na łososia z pesto i orzeszkami piniowymi
Potrzebujemy:
- 2 kawałki łososia
- pesto zielone
- orzeszki piniowe
- sok z cytryny
- pieprz
- oliwa do wysmarowania naczynia
Łososia umytego i osuszonego skrapiam cytryną, doprawiam pieprzem, smaruję pesto a na wierzch sypię orzeszki piniowe. Wkładam do piekarnika nagrzanego do ok. 180 stopni na 20-25 minut.
Smacznego 🙂
Bee
05/07/2012 @ 14:24
Chyba jeden z najlepszych sposobów na przyrządzenie łososia 🙂
Dorota
05/07/2012 @ 17:35
Najlepszy i najszybszy… 🙂 ! Pozdrawiam!
kuchenny bałagan
05/07/2012 @ 08:10
Ten łosoś na pewno był pyszny 🙂
Dorota
05/07/2012 @ 17:33
Pyszny i łatwy do przygotowania 🙂 ! Pozdrawiam!