Makaroniki kokosowe

Makaroniki kokosowe

Co zdobić jak zostają nam białka po przygotowaniu np. kruchego ciasta? Proponuję przygotować super szybkie makaroniki kokosowe, które znikają równie szybko jak się je przygotowuje…:) Nie można ich nie polubić. Miałam nawet zamiar część z nich polać odrobiną rozpuszczonej, gorzkiej czekolady ale… nie zdążyłam bo wszystkie zniknęły… :)

Makaroniki kokosowe – składniki:

  • -2-3 białka
  • -240 g wiórków kokosowych
  • -120 g cukru
  • -1 łyżeczka ekstraktu wanilii
  • -szczypta soli

 

Białka ubijam ze szczyptą soli i stopniowo dodaję cukier. Na koniec dodaję wanilię i wiórki. Wszystko mieszam, przykrywam folią i wkładam do lodówki na około dwie godziny. Wyjmuję i łyżką wykładam masę na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę na złoty kolor w tem. ok 160 stopni.

Smacznego :)

Makaroniki kokosowe

Makaroniki kokosowe

Podoba Ci się? Podaj dalej...
Email this to someonePrint this pageShare on Facebook0Share on Google+0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0

 

 

Zobacz też: