Oliwki z czosnkiem i ziołami prowansalskimi

Oliwki z czosnkiem i ziołami w roli szybkiej przekąski – sprawdzają się na krakersach, z serem pleśniowym, ale smakują też same. Jeśli lubisz oliwki, spróbuj mojej wariacji… ;)

Oliwki z czosnkiem

Potrzebujemy:

  • oliwki czarne, zielone lub mieszane
  • 2-3 ząbki czosnku
  • zioła prowansalskie
  • chili – dla osób lubiących ostre potrawy
  • oliwa

Oliwki odcedzam, dodaje pokrojony w plasterki czosnek, posypuję ziołami prowansalskimi i dodaję chili…

Polewam oliwą z oliwek…

Zostawiam w lodówce na kilka godzin. Podaję z serem pleśniowym na krakersach…


Można też podawać z innymi serami czy wędlinami.

Przepis zgłoszony do akcji:

Podoba Ci się? Podaj dalej...
Email this to someonePrint this pageShare on Facebook0Share on Google+0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0

 

 

Zobacz też: