Ulica Sezamkowo-Kurczakowa czyli paluszki z kurczaka z sezamem

Paluszki drobiowe z sezamem

No może nie ulica, ale z całą pewnością droga… droga do szybkiego, łatwego dania, które doskonale się nadaje zarówno na przekąskę podczas imprezy, jak i na danie obiadowe. Zapraszam. :)

Ulica Sezamkowo-kurczakowa, czyli paluszki z kurczaka z sezamem

Potrzebuję:

  • 2 piersi z kurczaka
  • ok. 100 g sezamu
  • bułka tarta
  • jajko
  • oliwa do smażenia
  • sól, pieprz, papryka

 

Piersi po umyciu i osuszeniu kroję w paski. Doprawiam solą, pieprzem, papryką. Maczam w rozstrzepanym jajku a następnie w mieszance bułki tartej z sezamem. Smażę na rozgrzanej oliwie na złoty kolor.

Paluszki drobiowe z sezamem

Paluszki drobiowe z sezamem

Paluszki drobiowe z sezamem

Paluszki drobiowe z sezamem

Smacznego :)

 

Podoba Ci się? Podaj dalej...
Email this to someonePrint this pageShare on Facebook0Share on Google+0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0

 

 

Zobacz też: