Racuchy z malinami czyli z sosem malinowo-czekoladowym

Racuchy z malinami i czekoladą

Racuchy z malinami – a właściwie z sosem malinowo-czekoladowym, to doskonałe połączenie naturalnej słodyczy owoców i przepysznej czekolady. Okazuje się, że nie tylko racuchy z jabłkami są pyszne… Można również spróbować w okresie letnim wykorzystać świeże maliny i rezultat rewelacyjny!

Racuchy z malinami i czekoladą – składniki:

Racuchy:

  • 300 ml maślanki
  • 2 jajka
  • 400 g mąki
  • sok z połowy cytryny
  • 0.5 łyżeczki sody oczyszczonej
  • odrobina soli
  • oliwa do smażenia

Na sos:

  • 300 ml jogurtu naturalnego
  • garść malin
  • kawałek startej gorzkiej czekolady (można dodać mlecznej)
  • łyżka cukru pudru

Przygotowuję najpierw sos mieszając jogurt naturalny z rozdrobnionymi malinami, startą czekoladą i łyżką cukru pudru.

Racuchy z sosem malinowo-czekoladowym

Składniki na racuchy miksuję na jednolitą masę. Smażę na rozgrzanej oliwie na złoty kolor.

Racuchy z sosem malinowo-czekoladowym

Polewam sosem…. Pycha :)!

Racuchy z malinami i czekoladą

 

 

Przepis zgłoszony do akcji „W malinowym raju”:
W malinowym raju

Podoba Ci się? Podaj dalej...
Email this to someonePrint this pageShare on Facebook0Share on Google+0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0

 

 

Zobacz też: