Ser pieczony w orzechach

Ser pieczony w orzechach

Sery są fantastycznym dodatkiem do wina podawane zarówno na zimno jak i na ciepło. Rozpływający się brie czy camembert to czysta poezja… do tego lampka czerwonego wina i gotowy romantyczny wieczór… ;)

Ser pieczony w orzechach

Składniki:

  • ser brie lub camembert (ok. 150-200g)
  • ok 100 g orzechów włoskich
  • sos żurawinowy lub dżem porzeczkowy
  • 1 jajko
  • mąka

 

Ser kroję na mniejsze kawałki, obtaczam w mące, w rozstrzepanym jajku a następnie w drobno posiekanych orzechach.

Ser pieczony w orzechach

Ser pieczony w orzechach

Ser pieczony w orzechach

Układam na kratce i wkładam do nagrzanego piekarnika aż zacznie się rozpływać…

Ser pieczony w orzechach

Podaję z żurawiną lub dżemem porzeczkowym i z lampką wina ;)

Smacznego :)

Podoba Ci się? Podaj dalej...
Email this to someonePrint this pageShare on Facebook0Share on Google+0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0

 

 

Zobacz też: