Ser pieczony w orzechach
Sery są fantastycznym dodatkiem do wina podawane zarówno na zimno jak i na ciepło. Rozpływający się brie czy camembert to czysta poezja… do tego lampka czerwonego wina i gotowy romantyczny wieczór… 😉
Ser pieczony w orzechach
Składniki:
- ser brie lub camembert (ok. 150-200g)
- ok 100 g orzechów włoskich
- sos żurawinowy lub dżem porzeczkowy
- 1 jajko
- mąka
Ser kroję na mniejsze kawałki, obtaczam w mące, w rozstrzepanym jajku a następnie w drobno posiekanych orzechach.
Układam na kratce i wkładam do nagrzanego piekarnika aż zacznie się rozpływać…
Podaję z żurawiną lub dżemem porzeczkowym i z lampką wina 😉
Smacznego 🙂
Kasia
07/09/2012 @ 18:52
Wygląda tak apetycznie że dostałam ślinotoku;)
Kaś
09/08/2012 @ 21:17
uwielbiam zapiekane sery! koniecznie muszę wypróbować takiej orzechowej wersji – genialny pomysł
Jola
03/08/2012 @ 17:04
Zgadzam się z pozostałymi wpisami – wygląda tak, że ślinka cieknie na sam widok… 🙂
Dorota
29/07/2012 @ 17:40
…to trzeba przepis wypróbować i po problemie…;) ! Pozdrawiam!
Dorota
29/07/2012 @ 17:39
Ja też 🙂 ! Pozdrawiam!
Dorota
29/07/2012 @ 17:38
Mam nadzieję, że będą tak smakować jak mi 🙂 Pozdrawiam!
Samantha
28/07/2012 @ 08:19
Och moje smaki, wygląda przepysznie, chętnie wypróbuję przepis 😉 Pozdrawiam 😉
Ola
28/07/2012 @ 07:17
uwielbiam jak ser mi się rozpływa!
Magda
27/07/2012 @ 23:47
aż mi w brzuchu burczeć za zaczęło! ^^