Przepis na szparagi z serem parmezan

przepis na szparagi

Prosto i szybko – wspaniała, aromatyczna, pyszna kombinacja, doskonała jako dodatek do każdego obiadu. Oto przepis na szparagi z serem parmezan. Zapraszam.

Przepis na szparagi

Składniki:

  • Pęczek  szparagów
  • 1 cytryna
  • oliwa, parmezan, sól, pieprz

Umyć szparagi i odkroić twarde końcówki. Wrzucić do osolonej wody z odrobiną cukru. Gotować  ok. 5 min – sprawdzając  żeby nie były zbyt miękkie.

Polać oliwą z oliwek, oprószyć pieprzem, solą, skropić cytryną i posypać parmezanem…

 

przepis na szparagi

Przepis zgłoszony w akcji Szparagi na stół

Szparagi na stół

Podoba Ci się? Podaj dalej...
Email this to someonePrint this pageShare on Facebook0Share on Google+0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0

 

 

Zobacz też: