Szybki i aromatyczny kurczak pieczony

Kurczak pieczony w majeranku

 

Są smaki z dzieciństwa, które się zawsze bedzie pamiętać… Obiad robiony przez Mamę w dzieciństwie… często wraca robiony własnymi rękoma w dorosłym życiu… :) Jak zawsze niezastąpiony, bardzo prosty w przygotowaniu, doskonały na obiad dla rodziny czy na imprezę…

Kurczak pieczony w majeranku – składniki:

  • udka kurczaka ok. 1 kg
  • sól, pieprz, majeranek, oliwa

 

Udka myję, osuszam i przekrawam na części. Doprawiam solą, pieprzem i papryką a następnie baaardzo obficie posypuję majerankiem (najlepiej kupionym na bazarze bo wtedy jest bardziej pachnący).

Kurczak pieczony w majeranku

Kurczak w majeranku

 

Skrapiam oliwą i wstawiam do nagrzanego piekarnika na ok 1.5 godz.

Kurczak pieczony w majeranku

 

Smacznego :)

Podoba Ci się? Podaj dalej...
Email this to someonePrint this pageShare on Facebook0Share on Google+0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0

 

 

Zobacz też: