Szynka pieczona z musztardą i miodem

Szynka pieczona z miodem i musztardą

Szynka pieczona w domu jest dużo smaczniejsza i zdrowsza niż ta ze sklepu. Poza tym można ją wykorzystać na ciepło do obiadu albo na zimno na kanapki… Pycha!

Szynka pieczona

Składniki:

  • 750g szynki wędzonej
  • 100 ml miodu
  • 100 ml musztardy ziarnistej
  • pieprz, oliwa

 

Szynkę doprawiam pieprzem, podlewam odrobiną oliwy i wstawiam do nagrzanego piekarnika. Ponieważ korzystam z szynki wędzonej to już nie solę.

Szynka pieczona z miodem i musztardą

Piekę w temperaturze 190 stopni 35 min. na każde 500g plus extra 35 minut. Czyli moją szynkę o wadze 750g piekę około 90 minut. Na około 40 min. przed końcem pieczenia mieszam miód z musztardą i polewam szynkę.

Szynka pieczona z miodem i musztardą

Szynka pieczona z miodem i musztardą

Szynka pieczona z miodem i musztardą

Smacznego :)

Podoba Ci się? Podaj dalej...
Email this to someonePrint this pageShare on Facebook0Share on Google+0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0

 

 

Zobacz też: