Surówka z czerwonej kapusty z orzechami i rodzynkami
Prosta i szybka w przygotowaniu, znakomite połączenie smaków. Oto surówka z czerwonej kapusty z orzechami i rodzynkami. Zapraszam gorąco.
Surówka z czerwonej kapusty z orzechami i rodzynkami
Składniki:
- Czerwona kapusta
- Rodzynki
- Orzechy włoskie
- Majonez, sól
Przygotowanie:
Poszatkować kapustę i lekko osolić po czym przez chwilę „zagnieść” i odstawić na jakieś 15 min.
W międzyczasie zalać rodzynki gorącą wodą i rozdrobnić orzechy.
Odcedzić rodzynki i wszystko wymieszać dodając majonez…
Smacznego 🙂
Przepis bierze udział w akcjach:
Karkówka w sosie pieczarkowym - przepis na karkówkę z pieczarkami
01/11/2012 @ 03:07
[…] a naprawdę smaczna i w dodatku z prostych składników… Podaję z colesławem lub surówką z czerwonej kapusty. […]
Mops w kuchni » Blog Archive » Podsumowanie akcji Grill 2012
05/09/2012 @ 12:04
[…] Surówka z czerwonej kapusty z orzechami i rodzynkami – Ugotujmy to […]
mopswkuchni
14/06/2012 @ 11:17
Chętnie zjadłabym taką suróweczkę np. z filetami drobiowymi z grilla. Wygląda bardzo energetycznie i smacznie. Dziękuję za dodanie jej do akcji Grill 2012