Przepis na shish kebab z mielonej baraniny
Szalenie prosta i smaczna potrawa kuchni arabskiej czy tureckiej, myślę, że nawet “barani sceptyk” dałby się namówić na małą porcyjkę… 😉
Przepis na shish kebab z mielonej baraniny
Składniki:
- ok. 500 g mielonej baraniny
- 1 papryczka chili
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka mielonego kminku
- 0,5 łyżeczki mielonej kolendry
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- sok z połowy cytryny
- sól, pieprz, posiekana natka kolendry lub pietruszki
Mieszamy wszystkie składniki i formujemy szaszłyki nabijając na metalowe druty do szaszłyków lub wcześniej namoczone drewniane patyki do szaszłyków.
Grillujemy i podajemy z sosem czosnkowym…
popok
13/09/2017 @ 20:49
Kminku? Widać ze nie masz pojecia o kuchni bliskiego wschodu. Nie kminek a KUMIN czyli kmin rzymski !!! To kompletnie inna przyprawa
Mops w kuchni » Blog Archive » Podsumowanie akcji Grill 2012
10/10/2016 @ 20:33
[…] Shish kebab z mielonej baraniny – Ugotujmy to […]
Samantha
24/06/2012 @ 19:05
Doskonałe mięsko, porywam jednego szaszłyka 🙂