Czerwona cebula z octem balsamicznym
Cebula czerwona z octem balsamicznym, doskonała na przykład do serowych wariacji…
Potrzebne będą:
- 2 czerwone cebule
- 2 łyżki brązowego cukru
- 2 łyżki octu balsamicznego
- 1-2 łyżki masła
Obieram i kroję cebule. Wrzucam na patelnie z roztopionym masłem.
Po 2-3 minutach dodaję ciemny cukier i duszę do miękkości. Na koniec dodaję ok. 2 łyżek octu balsamicznego i duszę jeszcze 1-2 minuty.
A wykorzystuję do np. krakersów z serem:
Lub do ciasta francuskiego z kozim serem:
Po upieczeniu:
Na zdjęciu powyżej również ciastka francuskie ze szpinakiem i kozim serem oraz ciastka francuskie z wypełnieniem pieczarkowo-serowo-pietruszkowym 😉
Lub do niby-pizzy na cieście francuskim:
Smacznego 🙂