Karmelizowane gruszki z serem pleśniowym i orzechami
Karmelizowane gruszki
Potrzebne będą:
- 1-2 dojrzałe gruszki
- ser pleśniowy
- orzechy
- masło, miód
Na suchej patelni tostuję orzechy i odkładam je do wystygnięcia.
Gruszki obieram i kroję w ósemki. Układam na patelni na rozgrzanym maśle.
Smażę aż się zrumienią, ale żeby wciąż były jędrne. Odsączam tłuszcz na ręczniku papierowym.
Tak przygotowane gruszki układam na krakersach. Na nie układam kawałki sera i orzechów. Przed samym podaniem (!) polewam odrobiną miodu.
Smacznego 🙂
Nietylkopasta
14/06/2012 @ 09:22
Ciekawy przepis ale niestety nie spełniający założeń akcji. Wykorzystałaś gruszki świeże a nie w syropie lub w occie. Takie jest założenie akcji. Czekam na inne Twoje pomysły 🙂