Młode ziemniaki z tymiankiem

 

Młode ziemniaki z tymiankiem

Potrzeba:

  • mÅ‚ode ziemniaczki – ok. 0,5 kg (w zależnoÅ›ci od potrzeb ;))
  • tymianek (suszony lub Å›wieży)
  • oliwa z oliwek , sól

Ziemniaczki po ugotowaniu i ostudzeniu kroję na połówki. Wkładam na rozgrzaną oliwę i smażę na złoty kolor kilkakrotnie obracając.

 

Jak zaczynajÄ… siÄ™ już rumienić wrzucam tymianek – akurat mam Å›wieży na oknie ale może być suszony – i solÄ™.

Tutaj akurat korzystałam z grubej soli morskiej ale można użyć soli zwykłej.

Obracam jeszcze tak długo, aż wystarczająco (wg mnie) się zrumienią.

Można podawać tak przyrządzone ziemniaczki do praktycznie wszystkiego np. do kurczaka z pieczarkami.


Przepis zgłoszony do: