Kurczak z cytryną i tymiankiem
Kurczak z cytryną i tymiankiem, szybki i smaczny przepis na obiad, łatwy w przygotowaniu i szalenie aromatyczny. Serdecznie zapraszam, z pewnością przepis będzie przydatny, zwłaszcza w sytuacjach awaryjnych, gdzie oprócz kurczaka i przypraw nie mamy nic innego…
Kurczak z cytryną i tymiankiem
Składniki:
- 4 udka kurczaka lub 8 podudzi
- cytryna
- tymianek
- sól, pieprz, chilli, oliwa
Przygotowanie:
Udka umyć i osuszyć. Włożyć do żaroodpornego naczynia.
Oprószyć solą, pieprzem, chilli, tymiankiem, startą skórką z cytryny i skropić sokiem z cytryny oraz oliwą. Wstawić do nagrzanego piekarnika (ok. 160 stopni) i piec około 1,5 godziny aż kurczak będzie miękki…
Smacznego 🙂
lilka
22/05/2014 @ 13:06
Proste, pyszne i wygląda zawodowo:D