Łosoś w sosie koperkowym (posypce koperkowo-cytrynowej)
Przygotowanie łososia na obiad jest wyjątkowo proste… Praktycznie jest pyszny ze wszystkim i tak właściwie czym prostszy przepis tym lepiej. Tym razem postanowiłam spróbować co wyjdzie z połączenia kilku prostych składników… i udało się! Oto łosoś w sosie koperkowym, a właściwie w posypce koperkowo-cytrynowej… 🙂
Łosoś w sosie koperkowym – składniki:
- 2 kawałki łososia
- otarta skórka z 1 cytryny
- 2 łyżki bułki tartej
- 2 łyżki posiekanego koperku ( ja korzystałam z mrożonego)
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- pieprz, sok z cytryny
Łososia po umyciu i osuszeniu układam do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego. Skrapiam sokiem z cytryny i oprószam pieprzem. Smaruję jogurtem.
Bułkę, koperek, skórkę cytrynową i pieprz mieszam i posypuję łososia.
Piekę ok 30 min w temp. 170 stopni.
Smacznego 🙂
Piotr
12/09/2014 @ 16:40
Super pomysł, dzisiaj wypróbuję 🙂
Dorota
13/09/2014 @ 15:39
Życzę smacznego :)! Pozdrawiam!
barbara
10/06/2014 @ 15:44
nie tutaj chce zostawic komentarz-napisalam komentarz przy lososiu gravlax- niestety mam odmowe publikacji- ukazuje sie zdanie po angielsku: sorry nic nie rozumiem wiec przetlumaczcie mi o co chodzi-
blad:unreadable CAPTCHA token file –
Marek
10/06/2014 @ 17:38
Ciężko powiedzieć, z naszej strony wszystko działa ok, właśnie dodałem komentarz testowy i zadziałało… Może spróbuj wyczyścić cache w przeglądarce? (Instrukcje dla najpopularniejszych przeglądarek można znaleźć np. tutaj: https://pomoc.home.pl/bazawiedzy/internet/861)
Pozdrawiam!
Samantha
06/08/2012 @ 23:54
Na pewno Dorotko wypróbuję, pysznie się prezentuje, piękny i soczysty 🙂
Dorota
07/08/2012 @ 18:42
Polecam i pozdrawiam 🙂 !