Pieczone marchewki
Pieczone marchewki, znakomita alternatywa dla tradycyjnej surówki z marchwi na zimno lub marchewki gotowanej. Są przepyszne, bardzo chrupiące, doskonałe jako dodatek do każdego obiadu, choć muszę powiedzieć, że ciężko się było oprzeć aby nie “wyjeść” wszystkiego zaraz po upieczeniu… 🙂 Serdecznie zapraszam.
Pieczone marchewki
Składniki:
- marchewki
- 4-5 nieobranych ząbków czosnku
- szczypta cukru, soli i pieprzu
- oliwa z oliwek
- pokrojona natka pietruszki
- ocet balsamiczny
Obieram i kroję marchewki, posypuję cukrem, solą i pieprzem i skrapiam oliwą.
Wstawiam do nagrzanego piekarnika ok. 160stopni na 20 min. Dodaję nieobrany czosnek i piekę aż marchew będzie miękka. Przed podaniem posypuję pietruszką i skrapiam octem balsamicznym…
Mmmmmm… Przepyszne…. 🙂
wedelka
15/06/2012 @ 11:46
Pieczone marchewki są przepyszne 🙂 Uwielbiam ten smak 🙂
Dorota
23/06/2012 @ 18:40
Miło mi 🙂 !