Oliwki z czosnkiem i ziołami prowansalskimi
Oliwki z czosnkiem i ziołami w roli szybkiej przekąski – sprawdzają się na krakersach, z serem pleśniowym, ale smakują też same. Jeśli lubisz oliwki, spróbuj mojej wariacji… 😉
Oliwki z czosnkiem
Potrzebujemy:
- oliwki czarne, zielone lub mieszane
- 2-3 ząbki czosnku
- zioła prowansalskie
- chili – dla osób lubiących ostre potrawy
- oliwa
Oliwki odcedzam, dodaje pokrojony w plasterki czosnek, posypuję ziołami prowansalskimi i dodaję chili…
Polewam oliwą z oliwek…
Zostawiam w lodówce na kilka godzin. Podaję z serem pleśniowym na krakersach…
NaszaKuchnia.pl
16/07/2014 @ 11:08
Uwielbiam tak przygotowane oliwki 🙂
Oliwka 2012 » INNE » Na Stole
18/11/2012 @ 15:03
[…] […]
Ania, NaStole.pl
18/06/2012 @ 06:18
Bardzo fajna przystawka! 🙂
Dorota
23/06/2012 @ 18:39
Sprawdza się ;)!