Racuchy z malinami czyli z sosem malinowo-czekoladowym
Racuchy z malinami – a właściwie z sosem malinowo-czekoladowym, to doskonałe połączenie naturalnej słodyczy owoców i przepysznej czekolady. Okazuje się, że nie tylko racuchy z jabłkami są pyszne… Można również spróbować w okresie letnim wykorzystać świeże maliny i rezultat rewelacyjny!
Racuchy z malinami i czekoladą – składniki:
Racuchy:
- 300 ml maślanki
- 2 jajka
- 400 g mąki
- sok z połowy cytryny
- 0.5 łyżeczki sody oczyszczonej
- odrobina soli
- oliwa do smażenia
Na sos:
- 300 ml jogurtu naturalnego
- garść malin
- kawałek startej gorzkiej czekolady (można dodać mlecznej)
- łyżka cukru pudru
Przygotowuję najpierw sos mieszając jogurt naturalny z rozdrobnionymi malinami, startą czekoladą i łyżką cukru pudru.
Składniki na racuchy miksuję na jednolitą masę. Smażę na rozgrzanej oliwie na złoty kolor.
Polewam sosem…. Pycha :)!
Samantha
22/08/2012 @ 20:06
Racuszki wyglądają przepysznie, a z sosem to już pychota ! Często robię podobne z jabłkami 🙂 Pozdrawiam 😉
Dorota
23/08/2012 @ 11:08
Z jabłkami też są pyszne :)! Pozdrawiam!
KuchniaOkiemNijaka
22/08/2012 @ 10:02
Zapraszam do malinowej akcji z nagrodami! 🙂
http://zmiksowani.pl/akcje-kulinarne/w-malinowym-…
Dorota
23/08/2012 @ 11:09
Dziękuję za zaproszenie i pozdrawiam 🙂 !