Skrzydełka w miodzie i musztardzie

Skrzydełka w miodzie i musztardzie

Najlepsze na grilla są skrzydełka w miodzie i musztardzie. Proste i smaczne. Jak mija lato to można je również piec w piekarniku z opcją grilla i podawać z ryżem i jakąś surówką… Podczas grillowania (lub pieczenia w piekarniku) warto pilnować temperatury – grillować na wyższej półce lub piec w niższej temperaturze, aby skrzydełka zbyt szybko się nie przypaliły, zwłaszcza, że polewa powoduje, że ich skórka nagrzewa się znacznie szybciej…

Skrzydełka w miodzie i musztardzie – składniki:

  • ok. 1 kg skrzydełek
  • ok. 200 ml miodu płynnego
  • ok. 200g musztardy francuskiej
  • sól, pieprz, papryka słodka

 

Skrzydełka myję, osuszam i odkrawam końcówki. Doprawiam solą, pieprzem i duuużą ilością papryki słodkiej.

Skrzydełka w musztardzie i miodzie

Musztardę mieszam z miodem i zalewam skrzydełka.

Skrzydełka w musztardzie i miodzie

Skrzydełka w musztardzie i miodzie

 

Odstawiam na kilka godzin do lodówki lub najlepiej robię dzień wcześniej.

Skrzydełka w miodzie i musztardzie
Smacznego 🙂

 

Przepis zgłoszony do akcji: