Surówka z czerwonej kapusty z orzechami i rodzynkami

Surowka z czerwonej kapusty

 

Prosta i szybka w przygotowaniu, znakomite połączenie smaków. Oto surówka z czerwonej kapusty z orzechami i rodzynkami. Zapraszam gorąco.

Surówka z czerwonej kapusty z orzechami i rodzynkami

Składniki:

  • Czerwona kapusta
  • Rodzynki
  • Orzechy włoskie
  • Majonez, sól

 

Przygotowanie:

Poszatkować  kapustę i lekko osolić po czym przez chwilę „zagnieść” i odstawić na jakieś 15 min.

Surówka z kapusty czerwonej

 

W międzyczasie zalać rodzynki gorącą wodą i rozdrobnić orzechy.

Surówka z kapusty czerwonej

 

Odcedzić rodzynki i wszystko wymieszać dodając majonez…

Surowka z czerwonej kapusty

 

Smacznego 🙂

Przepis bierze udział w akcjach:

Print Friendly
Podoba Ci się? Podaj dalej...
Email this to someonePrint this pageShare on Facebook0Share on Google+0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0

 

 

Zobacz też: