Pokochaj Olej Rzepakowy – SUPER KONKURS, SUPER NAGRODY
Kochani,
Przyłączamy się do akcji popularyzowania oleju rzepakowego jako doskonałego oleju o znakomitych walorach zdrowotnych. W związku z czym wraz z portalem http://pokochajolejrzepakowy.pl zapraszamy Was na SUPER KONKURS, w którym do wygrania są wyjątkowo ATRAKCYJNE NAGRODY.
Aby wziąć udział w konkursie należy przygotować dowolny przepis na danie z wykorzystaniem oleju rzepakowego, przygotować to danie, sfotografować, a następnie wysłać fotografię i przepis do nas emailem na adres konkurs(małpa)ugotujmyto.pl, oczywiście należy w adresie email użyć znaku @ zamiast nawiasów i słowa (małpa).
Czasu jest mało – macie tylko 11 dni (czekamy na zgłoszenia do 20-go sierpnia włącznie). Najciekawsze naszym zdaniem dziesięć przepisów zakwalifikuje się do ścisłego finału, gdzie Jury (najprawdopodobniej pod przewodnictwem Katarzyny Bosackiej, która na co dzień współpracuje z Organizatorem) wybierze trzy zwycięskie dania.
O zaletach oleju rzepakowego jeszcze napiszemy, sami do tej pory przygotowaliśmy kilka dań, np.: Murzynek z malinami, Muffinki rabarbarowe czy Sałatka z bobu i wędzonego kurczaka. Także kochani, zakasujemy rękawy i bierzemy się do roboty. 🙂
Uwaga – nie przejmujcie się za bardzo jakością zdjęć – konkurs jest przeznaczony dla czytelników amatorów lubiących gotować a nie dla profesjonalnych fotografów. Cyknijcie fotkę najprostszym aparatem czy nawet telefonem komórkowym. Oczywiście pomysł na zdjęcie też się liczy, ale najważniejsze aby można byłoby cokolwiek rozpoznać. (Szybka porada dla bardzo początkujących: w dobie aparatów cyfrowych warto zrobić kilkanaście zdjęć pod różnymi kątami i z różnej odległości, potem już na komputerze wybrać to najfajniejsze, najciekawsze…) Będziemy oceniali przede wszystkim pomysłowość i oryginalność pod kątem zastosowania oleju rzepakowego, więc przepisy typu “usmaż frytki na oleju rzepakowym” raczej są skazane na niepowodzenie… 😉
Oczywiście udział w konkursie wiąże się z zaakceptowaniem regulaminu dostępnego tutaj lub do ściągnięcia tutaj w formacie PDF. Prosimy uważnie się zapoznać z regulaminem, zwłaszcza z wymaganymi oświadczeniami, które muszą zostać nadesłane do nas wraz ze zgłoszeniem przepisu. Oświadczenia znajdziecie w § 2, pkt. 2 c) – wystarczy skopiować ze strony, wkleić do wiadomości email i podpisać pełnym imieniem i nazwiskiem – nie trzeba niczego drukować ani wysyłać pocztą. Tak, wiemy że to trochę uciążliwe, ale musimy działać zgodnie z prawem, a drobne niedogodności zrekompensują wspaniałe nagrody. 🙂
Jeśli macie jakieś pytania czy wątpliwości, pytajcie w komentarzach lub na naszej stronie na facebooku.
Gorąco namawiamy i zapraszamy do udziału w zabawie, to wysiłek, który z pewnością się opłaci (no, przynajmniej trzem osobom… 😉 )
UWAGA – WAŻNE – PRZECZYTAJ KONIECZNIE! – Wyjaśniamy wątpliwości:
- w jednej wiadomości powinien znaleźć się JEDEN przepis, choć można nadesłać ich kilka
- przepis NIE MOŻE znajdować się w załączniku w jakiejkolwiek postaci – powinien stanowić treść wiadomości
- zdjęcia NIE MOGĄ znajdować się na zewnętrznych serwerach – powinny być dołączone do wiadomości jako załącznik
- w treści wiadomości powinny również znaleźć się wymagane przez organizatora oświadczenia – nie trzeba nic drukować i podpisywać “ręcznie” – wystarczy wkleić treść oświadczeń i podpisać 3 razy z klawiatury pełnym imieniem i nazwiskiem
Pokochaj Olej Rzepakowy - Ostatni Dzień Konkursu - UgotujmyTo.pl
20/08/2013 @ 00:06
[…] Aby wziąć udział w konkursie należy przygotować dowolny przepis na danie z wykorzystaniem oleju rzepakowego, przygotować to danie, sfotografować, a następnie wysłać fotografię i przepis do nas emailem na adres konkurs(małpa)ugotujmyto.pl, oczywiście należy w adresie email użyć znaku @ zamiast nawiasów i słowa (małpa). Wszystkich szczegółow dowiecie się z naszego wpisu tutaj: https://ugotujmyto.pl/pokochaj-olej-rzepakowy-super-konkurs-super-nagrody […]
Ela
19/08/2013 @ 15:07
Dziękuje za tak wyczerpujące wyjaśnienie 🙂
Wszystko rozumiem, wiem jakie "konsekwencje" niesie ze sobą wygrana. Mam już pewne doświadczenie – wiem, że gdy oddaję prawa do przepisu i zdjęcia Organizatorowi za wygraną, nie mogę już z niego korzystać, by czerpać z niego korzyści "nagrodowe", bądź "majątkowe" i zgłaszać go, do innego konkursu, by tam znów otrzymać "dobra" 🙂
Myślę, że publikowanie w serwisach, forach kulinarnych, gdzie dzielimy się przepisami w celach hobbystycznych, a nie "majątkowych" nie przeszkadza w zgłoszeniu zdjęcia i przepisu do konkursu 🙂
Pozdrawiam !
Marek
19/08/2013 @ 15:21
No to do dzieła 🙂 Nie zapomnij tylko o wymaganych oświadczeniach itp, itd… (szczegóły powyżej) 😉
Ela
19/08/2013 @ 14:36
Czy można dodać przepisy i zdjęcia, które są już publikowane w Internecie – na różnego rodzaju portalach kulinarnych. Jednak jest się autorem zarówno przepisu jak i zdjęcia, ma się do niego wszelkie prawa?
Pozdrawiam !
Marek
19/08/2013 @ 14:47
Ela, regulamin nie wymaga jednoznacznie aby zarówno przepis jak i zdjęcia były "świeże", więc, przynajmniej teoretycznie, nie ma przeciwskazań. 🙂 Jest jednak małe 'ale…' – w przypadku ewentualnej wygranej – obojętnie którego stopnia, wygrana ta stanowi – zgodnie z kodeksem cywilnym – "zapłatę" za utwór jakim jest wygrywający przepis, a sam przepis wraz ze zgłoszonym zdjęciem przechodzi na własność organizatora, który może go dowolnie wykorzystywać i rozpowszechniać, zaś autorowi, czyli Tobie, nie będzie przysługiwało z tego tytułu żadne, dodatkowe wynagrodzenie. Innymi słowy – wygrana w konkursie to taka "zapłata" za prawo do dzieła jakim jest Twój przepis wraz z fotką.
Druga rzecz – nabywając prawa do takiego przepisu, organizator ma pełne prawo zażądać wycofania tegoż przepisu z życia publicznego będącego poza kontrolą organizatora. Nie sądzę aby nasz organizator posunął się do takich kroków, no ale teoretycznie istnieje taka możliwość.
Dodam też, że nie ma tu mowy o żadnym "naciąganiu" – te zasady są uregulowane w kodeksie cywilnym, więc organizator postępuje w stu procentach zgodnie z obowiązującym w Polsce prawem.
Również pozdrawiam 🙂
Ciasto z dynią i bakaliami - przepis na ciasto z dyni od UgotujmyTo.pl
17/08/2013 @ 13:32
[…] olej rzepakowy. (Przypominam – konkurs z super nagrodami wciąż trwa, szczegóły tutaj: https://ugotujmyto.pl/pokochaj-olej-rzepakowy-super-konkurs-super-nagrody) Ciasto wyszło obłędnie puszyste i wilgotne. Myślę, że mogę je bez problemu porównać do […]
soulstorm-everywhere
16/08/2013 @ 19:03
piękna misa!
Focaccia na oleju rzepakowym - Przepis na focaccię od UgotujmyTo.pl
15/08/2013 @ 00:06
[…] Przypominam również o wciąż trwającym konkursie z atrakcyjnymi nagrodami – po szczegóły zapraszam tutaj: https://ugotujmyto.pl/pokochaj-olej-rzepakowy-super-konkurs-super-nagrody/. […]
Oliwa z oliwek czy olej rzepakowy? - UgotujmyTo.pl
13/08/2013 @ 11:54
[…] Jak już wcześniej wspominaliśmy, z ogromną przyjemnością przyłączamy się do akcji propagowania oleju rzepakowego jako doskonałej alternatywy (a przynajmiej uzupełnienia czy urozmaicenia) w naszej codziennej diecie. Przypominamy o trwającym konkursie dla czytelników – do wygrania bardzo atrakcyjne nagrody – szczegóły tutaj: https://ugotujmyto.pl/pokochaj-olej-rzepakowy-super-konkurs-super-nagrody/. […]
Samantha
12/08/2013 @ 16:12
Z chęcią bym się przyłączyła do konkursu, niestety ostatnio nie mam czasu na tak miłe zabawy, a jeszcze czeka mnie niezaplanowany wyjazd do Polski. Szkoda, bo widzę, że jest warto ! Pozdrawiam Was serdecznie 🙂
Dorota
12/08/2013 @ 18:43
Mam nadzieję Samantho, że wszysto u Ciebie ok..?! Bo wiem jak to jest z niezaplanowanymi wyjazdami… Pozdrawiam serdecznie :)!
Natalia - Poezja Sma
10/08/2013 @ 00:24
Fajny konkurs, szkoda że nie ma KitchenAidów jak ostatnio na pokochajolejrzepakowy.pl 😉 czy mogą być przepisy np. opublikowane wcześniej na blogu?
Marek
10/08/2013 @ 00:36
No tak, firma ta sama, ale konkurs jest dla "czytelników", a nie dla blogerów, przynajmniej taki cel przyświeca organizatorom. Z drugiej strony – regulamin nie wyklucza jednoznacznie i definitywnie już opublikowanych przepisów, więc chyba droga jest otwarta dla wszystkich 🙂 Ale – proszę pamiętać, należy trzymać się regulaminu ustalonego przez organizatora, czyli wysłać przepis do nas, dołączyć oświadczenia, itp. itd… 😉